New column

Experiența Heimtextil 2019 by Mendola Fabrics

Heimtextil, cel mai important târg dedicat textilelor decorative pentru casă, este locul în care materialele Mendola Fabrics prind viață odată cu fiecare început de an. De 7 ani, prezentăm în premieră colecția de Primăvară – Vară, setăm trendurile în materie de design interior pentru anul în curs și comunicăm partenerilor ideile noastre despre perdele și draperii integrate în amenajările interioare.

 

Pentru Mendola Fabrics by Deco Center, Heimtextil 2019 a dus mai departe ideea de spațialitate conceptualizată odată cu lansarea colecției de Toamnă – Iarnă la Deco Days 2018, iar standul nostru din Frankfurt a pus bazele unui spațiu dedicat găsirii inspirației. Mai exact, 100 de metri pătrați de inspirație croită pe firul versatil al textilelor Mendola Fabrics.

New column

Space for Inspiration - conceptul din spatele standului

Space for Inspiration, standul nostru de la Heimtextil, a adus în lumină polivalența materialelor Mendola Fabrics și felul în care pot fi folosite acestea într-un design. Nu mai este un scret, pasiunea noastră pentru textile este cea care ne ghidează să inovăm și să vă surprindem cu fiecare ocazie. De această dată, pentru Heimtextil am contruit cu ajutorul prietenilor noștri de la Atelier Mass, un spațiu din textile.

 

Realizat în proporție de 70 la sută din fâșii de țesături, standul a valorificat o nouă posibilitate de expunere și accesorizare a spațiilor cu ajutorul materialelor. Fâșiile transparente din țesătura pentru perdele Vicenza au înlocuit cu originalitate clasicii pereți, iar fâșiile cu patternuri exotice precum Bahamas, Azaria Lime sau Maui au îmbogățit paleta cromatică și au transformat standul într-un spațiu al fanteziei, al evadării.

New column
New column
New column
New column

Zona trendurilor by Mendola Fabrics

În elaborarea trendurilor pentru 2019-2020 Heimtextil ne-a îndemnat să privim dincolo de prezent și să creăm prin amenajările interioare o lume utopică după propriul plac. Am acceptat această provocare, iar modul de construcție a standului nostru dedicat inspirației vine ca o confirmare. Însă nu ne-am oprit aici. Mai departe am realizat 4 nișe exterioare, care să materializeze direcțiile trendurilor anului 2019 by Mendola Fabrics, ce urmează a fi lansate oficial.

New column

Minimal Space sau Armonia Simplității

Culori calde și modele geometrice, prin această nișă am readus în prim plan stilul scandinav, unde amenjările sunt simple si frumoase. Prin combinațiile dintre paleta cromatică în nuanțe delicate și patternurile regulate am creat un unviers liniștitor, în care starea de pace predomină.

New column

Natural Space sau Emoția Naturii

Cu ajutorul materialelor cu pattern vegetal și culori pământii, am întruchipat o lume în care natura este pe primul loc, iar experiențele în natură devin inspirația principială într-un design interior.

New column

Joyful Space sau Bucuria Culorii

Am conceptualizat culorile primare într-un spațiu dedicat jocului și optimismului. Prin imprimeuri jucăușe și paleta cromatică intensă am contruit un spațiu ludic.

New column

Bohemian Space sau Vintage Exclusivist

Am pus țesăturile elegante și texturile catifelate într-o lumină boemă, creând astfel un univers în care luxul și fastul se reflectă în calitatea și finisajul materialelor.

 

Nișele conțin și materiale din noile colecții Primăvară – Vară 2019. Urmăriți site-ul nostru pentru lansarea oficială a noilor țesături și trenduri Mendola Fabrics 2019, iar pentru a le vedea în premieră vă așteptăm la Standul nostru (Hala 8.0, Stand G78) până în data de 11 ianuarie.

Zona perdelelor și a draperiilor finite

Standul Mendola Fabrics de la Heimtextil 2019 a expus și sortimentul de perdele și draperii finite alături de alte accesorii pentru casa precum perne decorative, magneți decorativi, ciucuri, legători și pături.

 

Pe lângă brandurile Mendola Interior, Imagine Living Textiles sau Disney Line care se găsesc deja în magazine, am venit în întâmpinarea partenerilor noștri prin posibilitatea de-a și dezvolta propria linie.

New column

Anul acesta, proiectul Heimtextil 2019 a ridicat ștacheta în ceea ce privește nivelul de complexitate al amenajării. Tocmai pentru a evidenția amploarea întregului proces, de la proiectare, coasere și asamblare până la rezultatul final, vă prezentăm aceste cifre care însumează succint activitatea echipei Mendola Fabrics din acest început de an.

 

 suprafața standului, 100 metri pătrați;

 2 pereți ai standului construiți integral din 22 de fășii materiale perdele și draperii;

• 112 ml Vicenza prinși pe 300 m de șine în interiorul standului;

 800+ mostre perdele și draperii expuse;

 75 noutăți din Colecția Primăvară - Vară 2019 prezentate în exclusivitate;

 230+ ml perdele și draperii cusute pentru realizarea standului

• 50 întâlniri programate la stand;

• 700+ vizitatori la standul G78 din Hala 8.0;

• 3,200 km parcurși cu 2 mașini autoutilitare, 1 mașină și un tir încărcat cu materiale de construcții, articole de mobilier, decorațiuni, textile și mostre;

• 3 zile dedicate construirii standului;

20 de persoane implicate în construirea și montarea standului.

Mulțumiri partenerilor și echipelor implicate

În spatele fiecărui proiect derulat există echipe întregi de oameni care prin activitatea lor transformă fiecare eveniment într-un succes. De aceea, la final de Heimtextil 2019 vrem să le mulțumim încă o dată tuturor celor implicați.

New column

De la echipa Mendola Fabrics prezentă la Frankfurt, arhitecților de la Atelier Mass pentru proiectarea standului, Biancăi Comșa pentru styling și combinații, magazinului Norda pentru piesele de mobilier care accesorizează perfect textilele noastre, Vizualitas Studio pentru design și creație a materialelor publicitare, Nea Garden pentru ornamentele florale, Promoteus pentru producția materialelor publicitare până la tuturor celor care ne-au vizitat standul de la Heimtextil 2019, vă mulțumim încă o dată.

 

Ne vedem anul viitor!

Coș de cumpărături