New column

Trenduri 2020 în Colecțiile Primăvară/Vară Mendola Fabrics

Identitatea fiecăruia, plasată în diferite contexte culturale, etnice, spirituale sau experimentale, devine o sursă neprețuită de inspirație la nivel global. Trendurile anului 2020 gravitează în jurul conceptului de identitate, o unitate globală stratificată în funcție de rădăcina de inspirație a fiecăreia. Iată cele 5 direcții principale care stratifică conceptul stilistic de identitate:

GLAMOUR

Ritmul intens al vieții de zi cu zi, evenimentele cu fast la care participăm, lumina reflectoarelor ațintite asupra pieselor teatrale, lansările grandioase la nivel internațional ale producțiilor cinematice – toate acestea conturează tabloul unei lumi glamour, în care experiențele individuale sunt intense și puternic share-uite în mediul online. Designerii din întreaga lume se inspiră zi de zi din emergența digitalului cu artizanatul, creând o lume spectaculoasă. Țesăturile inspirate din universul glamour sunt mai puțin convenționale, au patternuri puternice, abstracte, în nuanțe irizante.

Texturile stimulează simțul tactil, contribuind la crearea unui ambient original. Suprafața texturată a țesăturilor de multe ori este reliefată, cu modele și printuri 3D, menite să sublinieze stilul eclectic dominant. Detaliile scânteietoare, luciul electric al materialulul, dar și patternurile digitale, completează tabloul futuristic și exuberant al acestui stil. 

New column

NATURAL

Agitația specifică ritmului urban este contrabalansată de practicile și influențele provenite dinspre sfera naturală. Direcțiile de trend ale ultimilor ani ne-au învățat cum putem crea adevărate oaze de verdeață în propria locuință, dar și cum să ne găsim inspirația în natură. Paletele cromatice inspirate din natură, aduc în prim plan nuanțe naturale, nevopsite, pe suprafețe care par neșlefuite. Regăsirea liniștii presupune stimularea simțurilor prin intermediul nuanțelor preluate din natură (terra) și educate de către om.

Țesăturile sunt uni, fără pattern, iar textura este una naturală, care dă impresia neprelucrării sau a unei prelucrări minimale. Amenajarea unui spațiu pe linia acestui trend implică utilizarea suprafețelor nefinisate, în culori cât mai apropiate de cele din natură, cu mobilier și accesorii minimale din materiale precum lemnul. 

New column

URBAN

Cotidianul din mediul urban reprezintă o continuă sursă de inspirație pentru trendsetterii internaționali. Dinamica alertă a marilor orașe inspiră prin îmbinarea dintre funcțional și estetic, dintre minimalist și accesibilitate, dintre țesături în culori preponderent primare.

Texturile țesăturilor sunt netede, ușor strălucitoare, imprimând și ele iluzia de mișcare, dinamismul fiind conceptul central al trendului urban. Contrastul dintre alăturările vibrante ale culorilor de bază (roșu, albastru, verde, galben, mov, negru, roz) și patternurile joviale (linii, jocuri de buline) redau intensitatea unui ritm alert, specific zonelor urbane. 

New column

MULTI-ETNIC

Regăsirea identității multietnice reprezintă o sursă de inspirație continuă. Societatea este permanent influențată de cultura individuală și colectivă, aceasta fiind corelată cu diversitatea etnică și micro-culturile specifice fiecăreia. Trendul ascendent, al acceptării și influențelor provenite dinspre micro-culturile care formează societatea, determină reinterpretarea rădăcinilor etnice și adoptarea lor inclusiv în direcțiile globale de design și fashion.

Articolele artizanale au căpătat o valoarea mai mare, acestea fiind ridicate la nivel de artă. Originalitatea artizanatului împletită cu valoarea dată tradiției generează un trend cultural, multietnic, în care atenția dată țesăturilor cu patternuri etnice ocupă un loc central. Experiența individuală a fiecăruia și identitatea cultural-etnică, reprezintă surse prețioase de inspirație – pentru proiectarea unor amenajări interioare originale, cu specific etnic reinterpretat.

New column

SPLENDOR

Frumusețea erelor trecute poate fi savurată prin intermediul designului. Trendul Splendor își propune să regăsească strălucirea erelor de aur prin proiectarea unui spațiu desprins dintr-o lume de demult. Agitația cotidiană ne invită adesea să privim spre trecut, spre vremuri în care ritmul era mai puțin intens, în care opulența materialelor și combinațiile prețioase de culori se materializau în expresii tangibile ale creativității.

Textura țesăturilor este una rafinată, ultra finisată, plăcută la antingere, rolul tactil fiind unul deosebit de important. Rolul tactil al țesăturilor este la fel de important precum cel vizual.  Pentru proiectarea unor spații luxuriante, în stil vintage, adesea sunt folosite combinații contrastante de materiale prețioase (catifea și lemn). Materialele sunt și ele alese în nuanțe contrastante, culori grave, intense, alături de culori pale, neutre. Țesăturile vin adesea stilizate cu pliuri generoase, pense originale.

New column

GLAMOUR

NATURAL

URBAN

MULTI-ETNIC

SPLENDOR

Coș de cumpărături